Friday, 29 May 2009

member ku yg biol...

Pada cuti hari minggu yang lalu, aku menghadiri Satu
Majlis akad nikah kawan pada kawan ku. Waktu tu aku
bercuti dikampung dia. Jadi bila ada kenduri macam tu
dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut sama. Masa
tu majlis akad nikah tu dijalankan diruang tamu. Ramai
orang aku tengok, sambil duduk bersila mengelilingi tok kadi
dan pengantin lelaki. Dahsyat, pengantin tu duduk atas
bantal macam raja. Aku jarang tengok majlis macam nih.
Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit2 untuk
dengar apa yang tok kadi akan tanya. Rupanya macam2 jugak
tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang menyebabkan aku malu
besar?..
Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene sembahyang,
dengan lajunye mamat pengantin tu jawab "lima". Tok kadi
tanya lagi, bagi contoh2 najis kecil, dia pun jawap kencing
baby yang kecik2 lagi. Tok kadi pun angguk ler, jadi
aku rasa jawapan tu ok la kut. Tok kadi tanya lagi
contoh najis besar , mamat tu mula dah panik, jeling
kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa macam
nak tolong je mamat pengantin tu?bukannye susah, jawapannya
anjing ngan babi je,..tapi mamat tu dah mula berpeluh jantan
keluar kat dahi?.tok kadi mula senyum? Aku sebut dalam hati
moga2 dia dengar 'anjing ngan babi la hoi', tapi rupanya
aku cakap dalam hati dia tak dengar. Aku tak tahu apa
yang jadi selepas itu, kerana majlis tu jadi kecoh kerana
ramai orang yang berada disekeliling majlis tu sambil minum
air sirap, tersembur keluar minuman tu terkena baju ramai
orang, aku pun sama, masa tu aku tengah minum sirap tu, tiba2
aku semburkan balik, dah kene member kat tepi2, kecoh
jadinya, aku pegang mata aku, penuh dengan air mata. Yang
aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis besar
kat pengantin tu keadaan senyap sunyi?.tapi bila pengantin
tu jawap " Taik Gajah " suasana jadik hingar bingar dengan
gelak ketawa orang yang dah tak boleh tahan, nak control
macamana ?taik gajah? besar betul..nak2 bila gajah makan durian.
haha..kepade korang yg nk kawin tu, pegi kursus kawin n jgn nponteng!!

Cindairela???

One day... . ader la sorang budak pompuan yang ditaruk namer CindairelaDia tinggai bersama ngan mak tiri yang brutal beserta 3 ekoq lagi kakak tiri yang teramatlah tak cute. Tiap minggu dia akan dibuli ngan semua yang aku dah sebut tadi... maknanya tiap hari, tiap jam, tiap minit dan jugak tiap saatlah... .



? Cindairela... amikkan aku ayaq coke..?

? Cindairela... .gosokkan seluaq teddy bear aku sat... .?

? Cindairela... .pi dating ngan pakwe aku... malas la nak dating ari ni... ?

? Cindairela... .. gi kasi jiran sebelah rumah tu makan... ?

Satu ari ada la majlis jamuan tari menari diadakan di kampung sebelah... Kira cam joget lambak la... .Anak Ketua kampung tu nak pilih la sorang pompuan untuknya... . So, dijemputlah semua anak gadis disitu untuk menghadiri majlis pemilihan tersebut... .

Tiga ? tiga kakak tiri Cindairela bukan main excited sekali pasainya, anak ketua kampung tu tak ubah cam Rosyam Noor... .. So, diaorang pun prepare la untuk majlis tu... Mak dia tak masuk campur pasal dah kerepot sangat... Lembu kat belakang umah tu pun tak teringin kat dia. Mak dia tu cuma leh bagi sokongan moral dan duit jer... .Cindairela pun excited gaks tapi dia kena perabihkan kerja ikat bata untuk buat tempat kuda nak tidoq. Tak sampai lima belas jam... semuanya dah beres.

? Sume dah abih mak brutal... . so, aku nak gi majlis tu... ? katanya dengan gembira...

? Eh,... mana kau nak gi. Ni, ponggong kuda nie ko tak basuh lagi. Busok sangat la... Cuci sampai puteh tau... ?

So, dengan muka tentionnya, Cindairela pun cuci... cuci punya cuci.. tak juga putih. Sampai satu masa, dia pun amikkan minyak tanah dan curahkan kat ponggong kuda tu. Lalu ditarokkan mancis api yang menyala ke ponggong kuda tu. Serta merta ponggong kuda tu jadi putih... ( nampak tulang tu kira putih la... )

? Ok, ko dah habiskan keje tu ye... lepas nie ko pasang cornice letak downlight skit kat kandang kuda yang ko buat tadi tu... Pastu taruk katil... pastu taruk kabinet, pastu taruk bantal ngan tilam kat dia jangan lupa lak ko buat wiring.. nanti takut kuda tu tak leh tido, lampu tak der. ? perintah mak tiri dia.

Cindairela lalu berjalan ke kandang kuda tersebut dan terus terduduk kat tepi dinding. Dia mengis terisak ? isak pasai dia dah tau yang dia tak sempat nak jahit baju t-shirt rockers untuk majlis malam tu. Tetiba jer Fairy Godmother datang dari lobang jamban kuda tu... Lalu disebabkan terlalu kesian, Fairy Godmother tu pun tolong dia buat semua tu termasuklah baju t-shirt Cindairela sekali... .

Tanpa lengah, Cindairela pun dihantaq ke majlis malam tu ngan kapal terbang boing 747 terbaru keluaran fairy godmother tu. Teramat seronok la Cindairela malam tu... Dapat juga dia ketemu ngan anak Ketua kampungnya malam tu. So, dipendekkan cerita, Cindairela terpilih antara berjuta ? juta anak gadis yang ada kat situ... Selepas penggumuman tu dibuat. Tiba ? tiba semua lari lintang pukang dan tinggal Cindairela yang berdiri sambil menangis terisak ? isak. Memang dia terpilih malam tu... dan memang itu yang dia hajatkan... Tapi permilihan malam tu ialah pemilihan untuk menjadi tukang cuci kandang haiwan kat belakang umah ketua kampung yang dah lama tak terjaga pasal orang lama yang keje kat situ dulu dah lama mati... .

* Lain kali tengok agenda dan minit mesyuarat jamuan tu dulu sebelum nak gi, kalau nak selamat...haahaaa sian cindairela

Friday, 22 May 2009

awak...terima kasih..selamat tinggal

Awak,
Hari ni awak nampak serabut
Semua orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
jadik you can always count on me...

Awak,
Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak gune

Awak,
Hari ni awak tego saya
Tapi saya buat2 pekak
Padahal nak elak daripada tak boley berenti borak

Awak,
Hari ni saya tego awak
Tapi saya tego awak dalam hati
Jadik awak tak penah dengar all the gud lucks and
take care hari2


Awak,
Hari ni berubah situasi
Tapi saya still kat sini
Padahal dah kosong tak berisi


Awak,
Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenape tak boley pegi

Awak,
Hari ni saya menyesal ade ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadik nak tak nak terpakse sendiri


Awak,
hari ni saya tgk gambar kiter senyum
tapi gambar tinggal gambar
nak buang sayang
nak simpan sedey


Awak,
semoge satu hari nanti
saya menginsafi diri
tak nak ada ego tinggi lagi
buat sakit hati

Awak,
sebelum pergi
hari ni..kat sini
saya janji...
semua ni untuk awak
Sebab kenal awak anugerah terindah penah
saye miliki.

Terime kasih Awak..Terima kasih sangat2 sebab
sudi jadi kawan saye... awak sudi jadi penyuluh
hidup saye..

Sunday, 10 May 2009

selamat hari ibu....

Sempena hari ibu sedunia, aku tujukan lagu ni untuk ibu ku yang tersayang yg tercinta yg terrrrrrr...macam2 lagih..
Walaupun mak aku nih garang, kuat meleter membebel, cerewet..tp, dia lah insan yg bnyk bersusah payah membesarkn akuh yg sangat2 nakal!! keras kepala, xsuke ditegur dan mmg penat jari jemari aku kalo nk citer psl kenakalan nih..
So, aku..selaku anak bongsu mngucapkan selamat hari ibu untuk ibu ku yg tercinta..Ibu kau lah pari pari ku, kaulah ratu kebayaaaaaa....


Dengarkanlah lagu, lagu ku ini
Ikhlas dari hati hanya untuk mu
Aku lah anak mu, anak mu yang selalu
Memelukmu menciummu

Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan

Selamat hari ibu, ku ucap kepada mu
Walau ku jauh disiniku harap kau terus
Menanti kepulangan ku tuk menemani
Mu hingga ke akhir nanti, aku janji

Kau tak tahu ku sentiasa bersyukur
Punyai pari-pari iaitu kamu
Ku pastikan agar kau sentiasa bahagia
Inginku nyatakan kau milik syurga

Memang banyak dosa yang telah ku lakukan
Menyakiti dikau ku mohon maafkan

Selamat hari ibu, ku ucap kepada mu
Walau ku jauh disiniku harap kau terus
Menanti kepulangan ku tuk menemani
Mu hingga ke akhir nanti, aku janji

HUJAN - SELAMAT HARI IBU

pruuuttttttttt...perhh!!! busuk giler kentot ko!!

wuhuuuuuu..
arini aku xtau nk tulis aper..tp, pasal fakta yg ni aku tergerak nk kongsi ngan korang sumer, meh kiter hayati fakta nih..ntah btol ker x akuh x tau ar...

1. Apakah setiap orang kentut?
Sudah pasti, kalau masih hidup. Sesaat setelah meninggalpun orang masih boleh kentut.
2. Betulkah lelaki kentut lebih kerap daripada perempuan?
Tidak ada kaitannya dengan gender... Kalau benar, bererti perempuan menahan kentutnya, & apabla mahu kentut, banyak sekali jumlah yg dikeluarkan.
3. Saat apa biasanya orang kentut?
Pagi hari di toilet. yang disebut "morning thunder". Kalau resonansinya bagus, boleh didengar di seluruh penjuru rumah.
4. Mengapa makan kekacang menyebabkan banyak kentut?
Kekacang mengandung zat gula yg tidak boleh dicerna tubuh. Gula tersebut (raffinose, stachiose, verbascose) jika sampai di usus, bakteria di usus berpesta & membuat banyak gas. Jagung, kubis, susu juga penyebab banyak kentut (bukan baunya!).
5. Selain makanan, apa lagi penyebab kentut?
Udara yang tertelan, makan terburu-buru, makan tanpa dikunyah, minum `soft drink`, naik pesawat udara (kerana tekanan udara lebih rendah, sehingga gas di dalam usus mengalami ekspansi & muncul sebagai kentut).
6. Apakah kentut sama dengan sendawa, tapi muncul dari lain lubang?
Tidak... sendawa muncul dari perut, komposisi kimianya lain dengan kentut. Sendawa mengandung udara lebih banyak, kentut mengandung gas yang diproduksi oleh bakteria lebih banyak.
7. Kemana perginya gas kentut kalau ditahan tidak dikeluarkan?
Diserap oleh darah, bukan hilang kerana bocor..Tapi bermigrasi ke bahagian atas menuju usus & pada gilirannya akan keluar juga.. Jadi bukan lenyap, tapi hanya mengalami penundaan.
8. Mungkinkah kentut terbakar?
Boleh saja. Kentut mengandung metana, hidrogen yg combustible (gas alam mengandung komponen ini juga). Kalau terbakar, nyala-nya berwarna biru kerana kandungan unsur hidrogen.
9. Bolehkah menyalakan mancis dengan kentut?
Jangan mengada-ada... konsistensinya lain.. Juga suhunya tidak cukup panas untuk memulakan pembakaran.
10. Betulkah pening kepala kalau mencium bau kentut 2-3 kali berturut-turut?
Kentut mengandung sedikit oksigen, mungkin sedikit saja anda mengalami pening kepala kalau mencium bau kentut terlalu banyak.
11. Apakah warna kentut?
Tidak berwarna.
12. Apakah kentut itu asid atau neutral?
Asid, kerana mengandung karbondioksisa (CO2) & hidrogen sulfida (H2S).

hhahaaa...kalo korang nk caye ke x aku x kesahhhhhh...

Thursday, 7 May 2009

buai laju laju.......

Kalau ada sumur di ladang
Bolehlah hamba menumpang mandi
Patutlah bau badan kau busuk semacam
Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Kalau ada jarum yang patah
Jangan di simpan di dalam peti
Kesian betul dengan kau ni
Jarum patah pun kau simpan dalam peti.

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kain Pak Malau, Mak Limah yang lipat
Kain aku, si pencuri yang sapu

tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Kalau padi tu belumlah masak
Janganlah tuai, taklah layu-layuan. .

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik bercabang tiga
Buat apa nak ke Pulau Pandan yang jauh tu
Pergi aje ke Kampung Pandan

Sorong papan tarik padan
Buah keranji dalam perahu
Tolonglah jangan makan buah keranji tu
Nanti badan kau orang berbau.

Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda
Ana banyak takut jalan tutup mata
Memanglah takut kalau jalan tutup mata
Sebab takut terpijak lubang Indah Water

Encik Baba jatuh dalam parit
Cik Aminah ketawa jerit jerit
Sampai hati Cik Aminah ketawakan saya jerit-jerit
Mentang-mentanglah saya jatuh dalam parit

Buai laju laju
Sampai pokok sena
Woii, jangan buai laju-laju
Nanti kang tercampak kat pokok sena

Timang tinggi-tinggi
Sampai cucur atap
Cucur atap tak sedap
Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap

Sekian diucapkan. Kepada semua, majulah sukan untuk negara.

Wednesday, 6 May 2009

Hantu teksi???




hahaha....
jauh perjalanan indah pemandangan bnyk pengalaman..
Petang td aku g CM, ader keje sket..
so aku tahan teksi kt tepi jalan...
nk jdkn cerita, mmg senang dpt teksi ari ni..
so, dlm pjalanan nk ke kL, abg teksi sembang ngan aku..
mcm2 cerita die bukak, naik bosan aku layan citer die...
tp, citer die yg plg best..
cerita ni....
amid n alan..

Kul 12mlm..amid dan alan pulang dari keje,naek teksi..kje byk kt opis,blk pun lewat,sblum ni x pernah mcmni,selalu blk pun naek kereta alan..tapi kereta dah takde,kene curik..

Alan : eh,betol ke org cakap kt sini de teksi berhantu?? Ade dengar x??

Amid : Ade dengar.. diorg cakap..die jmput pnumpang tu,pastu die menjelma jd antu..bau busuk..muke huduh.. pastu isap darah org plak tu.. nape ko tanye?? Wat seram je la ko ni..

Alan : 1st time aku blk keje naek teksi ni..aku rase Laen mcm plak..debar2 jek..something wrong ni.. ah..!! biar la..jgn pkir bkn2..tahyul2..

Amid : tau..x pe.. haa..!! tu teksi tu..tahan2..

Pemandu Teksi : Nk blk mne dik?? Korang ni last passenger abg ni..jgn jauh2 da la..

Alan : kitorg nk ke subang..USJ1 bang..apartment permai..tau x bang?? Boleh la bang..jauh cket jek.. bole ye bang..

Pemandu Teksi : Eh..!! jauh tu dik dari pandan ni..jauh nye kje..dari subang ke pandan..

Amid : sbelum ni naek kereta bang..arini jek naek teksi..bole ye bang..

Pemandu Teksi : Naek Lah..cian aku tgok korg ni..

Alan Amid : Mekasih bang.. Hehe..!!

Si brader teksi ni pun bukak la cite..

Pemandu Teksi : korg pernah dengar cite teksi hantu kt sini x??

Alan Amid : Pernah..nape bang?? Betol ke cite ni??

Pemandu Teksi : eh..betul la.. korang ni x caye ek bende2 mcmni?? Memang ade pun..pnumpang yg naek tu akan terhidu bau busuk dari teksi tu..itu tande2 nye la..pastu teksi tu akan benti kat tmpt sunyi,gelap..pmandu die pun akan menjelma jadi lembaga itam yg bsar bertaring..pastu lembaga tu akan isap darah pnumpang tu.. haa.. mcm tu la cite nye..

Alan : yeke..malang la nasib sape yg kene tu..hehe.. sy x caye la bende2 ni bang..tahyul-mahyul jek..

Amid : (sambil berbisik)..oii..mangkuk..pehal cabul sgt mulut ko ni?? Ntah2 brader teksi ni antu tu.. Laen mcm jek aku tgok.. die pun arif bercerita..mcm die jek antu tu.. takut aku..

Alan : hahahahahaha.. wat lawak la ko ni..

Pemandu Teksi : Pe yg lawak nye dik?? Gelak besar lagi tu?? Jgn maen2 dik..dgn bende2 halus ni.. hehehe..

Lepas kene tegur..amid alan pun terdiam..tiba2 terbit 1 bau yg agak busuk,menusuk dlm kalbu sanubari hidung diorg..

Amid : (sambil berbisik)..wei..ko bau x ape yg aku bau?? Bulu roma tengkuk aku da tegak2 ni..Laen mcm jek..abg teksi ni senyap jek.. wei..aku takut La..

Alan : (sambil berbisik).. eh..ko jgn takut,kalau kau takut..aku pun takut..memang ade bau pun..jgn die benti kt depan tu dah..tempat tu sunyi,gelap..

Tibe2 teksi tu benti kat tempat gelap tu..sunyi jek suasane nye..

Maka..

Alan Amid : Aaahhh..sudaahh..!! knape benti bang??

Pemandu Teksi : hehehe..tempat sunyi ni elok benti..gelap,x de orang..x de sape2 nmpak.. hehehe.. korang duduk sini diam2.. hehehe..

Alan Amid : Hah..!! Alamak tok..!! jgn isap darah kami tok,kami x kawin lagi.. kursus kawin baru je daftar,tu pun kelas die x pegi Lagi.. ampun kan kami tok.. waa..waa..

Pemandu Teksi : Tok?? eh..apahal korang ni..?? aku nak gi berak la kat semak tu,kang terang2 kang orang nampak..eh!! aku sakit perut la..makan jeringpetai tghari tadi..ko x bau ke kentut aku tadi?? Lagipun sini bukan ade toilet pun.. dah..dah.. lepas kaki aku..siap melutut,merayu Lg ni.. ape kes?? eishh..!! Lepas2..berak dLm seluar plak aku kang..!! eish..!!

Alan Amid : Hah?? Laa..!!

toing!!!!

adakah kita benar benar....





Kalau anda pikir anda masih islam
bacalah...kalau
tidak......Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 5 minit untuk
membaca
ini.....
kalau lebih 5
minit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. huahua..


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha
Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu
hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang
1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata and
membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas
mendengar amaran
lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah
itu
utk
menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih
kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk
Pak
Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka
tutup mukanya
lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok
Pak
Imam, saya dah
halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam
mulakan sembahyang
Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan
meninggalkan
jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn
cerita di atas.
selain
terhibur anda fikirlahlah. ..


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya
20 yg
betul-betul
beriman.... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan
ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa
mesin-gun... dia tak
kata
pun
nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru
kena ugut
terus
lari
lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang
jumaat
lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time
sembahyang jumaat.... tunjuk muka kat org
kampung.. ada
tu lagi dashyat
setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa
yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dsalam
al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya
sementara, akhirat
adalah
tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau
girlfriend
berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup
masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat
tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang
berunsur
agama


Lawak kan ???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi
yg
paling lawak
sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
akan
sampaikan kat
orang
lain... berapa orang yang akan buka email ni
untuk
luangkan masa
membaca? berapa banyak????
wallahuaallam

love is CINTA???

Cinta...
ia ada di mana2...
kdai buku..,,pnuh dgn novel2 cinta...
laman web,,,,always talking about LOve...
ada yg baik,,
ada yg buruk,,
tp yg pasti cinta itu fitrah semulajadi manusia...
tp ingat!!!
cinta bukan hanya dari lelaki kpd wanita,,,
bukan jua hanya dari wanita kpd lelaki,,,
cinta itu halal sesama manusia yang sama gendernya...,,
ttpi,,,cinta yg b'lndaskan islam...
aku tidak b'ckap ttg homo atau gay or lesb...
ttpi cinta yg diberi sbgi plhan kpd manusia selain cintakan manusia yg x ptut dicintai...
aku b'ckap dlm konteks remaja t'utamanya islam...
kdg2 t'lalu sukar utk b'shbt...
takut nk mesra2 nie...
nanti org kata..."gay ke?????"
what a nonsence...!!!
kalau lelaki n wanita bermesraan,,
berduaan,,,n mcm2 ber.... lg....
org akn pkir.....
urm...biasa la 2.....
mental block btol....
bila sstu yg halal dianggap haram,,,
yg haram dianggap halal...,,
maka.....
kehancuranlah pd umat itu....
kdg2 t'fkir knape budaya gay ini t'lalu dibesarkan oleh segelintir phk yg m'buat tfsiran b'akal pendek....
mgkn kerna minda mereka tlh dipunah ranahkan oleh barat...
if men 2 men befriend...
closely...
then..,,there will be an issue...
GAY!!!
inilah yg merosakkan hbgn sesama mukmin...
nak b'shbt..,ttpi...
t'sekat dgn 1 p'ktaan...
sedihnya melihat keadaan ini...
t'igat kembali kisah2 nabi junjungan....
Muhammad S.A.W bersahabat,,,....
betapa sygnya baginda kpd shbat2 baginda...
mengapa tdk kita....
no compromise...!!
we r not perfect s him???
wrong answer..
kalo dtnya bab kahwin...'poligami'...
nak j ikut wlau kwin pon x lg.."angan2''....
carilah cnta shbt dr cinta 'gelifriend' bak kata fadhilah khamsah....

berbalik kpd cinta td...
bgitu byk plihan yg dberikan kpd kita yg mana cinta kpd manusia...
cinta kpd rasul..
cinta kpd keluarga...-boleh pecah lg nie...
cinta kpd sahabat..''ehem2..sesama gender la''...
cinta kpd guru....
cinta kpd diri sndiri...

tp mgapa slalunya,,,manusia lbh cntakan bukan muhrimnya yg ntah sape2 lg ha pd ms dpan,,,dr cntakan diri sndiri...
apatah lg..,,yg spt di atas....
huhuhu....

wat ms skg ne..aku x de la b'kasih-kasihan ngan mana wanita yg bukan muhrim aku...
dan harap2 tiadalah aku cintai wanita lain slain ibunda dan bakal keluarga aku...t'masuk isteri le tu...

dan aku jga hrp owg yg bc post nie pon gtu gak le ye...

1 lg,,jgn le permenkan sentimen "GAy" nie sewenang2 er...
jika anda antara yg m'permenkannya...,,,
anda adalah salah seorang perosak institusi kemasyarakatan dan keagamaan...
Masyaallah....

Wallahualam..

Aku... kau yg punya




Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?

Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?e
Ermmm…jom kita usher petanda2 ni..

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!



Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!

Semua petanda pernah aku lalui..
Tapi....